Jadłospis

Jadłospis na tydzień: 27.05 – 31.05.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 27.05.2019

  • Śniadanie: płatki  owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem i pomidorem, chleb żytni z masłem i serem żółtym  herbata owocowa bez cukru, jabłko
  • Obiad: zupa  zacierkowa z ziemniakami  (marchew, por, seler, pietruszka korzeń), natka pietruszki ziemniaki z koperkiem zielonym,pulpet w sosie koperkowym ,kasza gryczana biała, sałata lodowa z jogurtem, kompot owocowy   melon żółty
  • Podwieczorek: Serek waniliowy, gryzka z masłem, kiwi

WTOREK 28.05.2019

  • Śniadanie: Kakao na mleku, chleb razowy z masłem , chleb pszenno – żytni z masłem, filet gotowany z indyka na liściu sałaty,rzodkiewka, herbata malinowa bez cukru, gruszka
  • Obiad: ogórkowa z makaronem (marchew, por, seler, pietruszka korzeń), ziemniaki z koperkiem zielonym,gołąbki w sosie pomidorowym ,mieszanka kompotowa, ananas
  • Podwieczorek: ciasto drożdżowe, mleko ,jabłko

ŚRODA 29.05.2019

  • Śniadanie: chleb pszenno-żytni z masłem, chleb graham z masłem,pasta rybna z makreli i jajka, płatki orkiszowe na mleku,  herbata owocowa bez cukru, marchew do chrupania
  • Obiad: zupa pomidorowa z ryżem ( marchew, por,seler, pietruszka korzeń, śmietana) polędwiczki wieprzowe pieczone na parze, ziemniaki z koperkiem zielonym, mizeria, kompot malinowy, banan
  • Podwieczorek: jogurt naturalny z suszonymi owocami żurawiny, ciasteczka owsiane

CZWARTEK 30.05.2019

  • Śniadanie: Bułka  grahamka z masłem,ser kozi, ogórek zielony,  chleb pszenno – żytni z masłem, kasza manna na mleku, herbata rumiankowa  bez cukru, kiwi
  • Obiad: zupa  koperkowa  z ryżem  (marchew, por, seler, pietruszka korzeń),gulasz z cielęciny, kopytka, surówka z marchwi i jabłka, woda z cytryną
  • Podwieczorek: budyń waniliowy- wyrób własny,wafle ryżowe naturalne, banan

PIĄTEK 31.05.2019

  • Śniadanie: kakao  na mleku, chleb pszenno – żytni z masłem, chleb razowy z masłem,schab pieczony-wyrób własny z pomidorem i szczypiorkiem , herbata żurawinowa bez cukru, jabłko
  • Obiad: zupa krem marchewkowa z groszkiem ptysiowym  (marchew, por, seler, pietruszka korzeń), ziemniaki młode z koperkiem zielonym, kapusta młoda zasmażana,kompot jabłkowy,winogron granatowy
  • Podwieczorek:Actimel do picia, bułka brzoskwiniowa, gruszka

 

W/w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie i reakcje nietolerancji tj. gluten, pszenica, żyto, jęczmień, owies, mleko i przetwory, jaja, ryby, seler, miód, orzechy.