Jadłospis

Jadłospis na tydzień 13.05 – 17.06.2022 r.

Poniedziałek 13.06.2022

  • Śniadanie: kasza manna na mleku 2%, bułka szpinakowa z masłem i pomidorem, chleb pszenno-żytni                         z masłem, dżem ananasowy, herbata aronia bez cukru, jabłko
  • Obiad: zupa rosół z makaronem nitki, natka pietruszki (marchew, por, seler, pietruszka korzeń)
  • Drugie danie: potrawka z kurczaka i warzywami, ziemniaki z koperkiem, brokuła z wody, kompot gruszkowy, winogron zielony
  • Podwieczorek: koktajl owocowy na kefirze naturalnym (gruszka, banan, truskawka), chrupki kukurydziane

Wtorek14.06.2022

  • Śniadanie: kakao  na mleku 2%, chleb razowy, chleb pszenno-żytni z masłem, jajkiem na twardo na liściu sałaty z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata owocowa bez cukru
  • Obiad: zupa ogórkowa z makaronem muszelki  (marchew, por, seler, pietruszka korzeń )
  • Drugie danie: polędwiczki wieprzowe pieczone na parze, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, papryki czerwonej i jabłka, kompot jabłkowy, banan
  • Podwieczorek: jogurt naturalny, borówka amerykańska, gryzka z masłem

Środa 15.06.2022

  • Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 2%, bułka kajzerka, chleb graham z masłem, szynka wiejska, pomidor, herbata malinowa bez cukru
  • Obiad: zupa szpinakowa  z ziemniakami  i jajkiem (marchew, por, seler, pietruszka korzeń,)
  • Drugie danie: naleśniki z serem białym- półtłusty, polane musem truskawkowym, woda z cytryną                         i pomarańczą
  • Podwieczorek: mus jabłkowy, ciasteczka owsiane z żurawiną

Czwartek 16.06.2022

  • Śniadanie : Boże Ciało
  • Obiad: zupa
  • Drugie danie:
  • Podwieczorek:

Piątek 17.06.2022

  • Śniadanie : płatki jaglane na mleku 2%, chleb pszenno-żytni, chleb lwowski z masłem , twarożek (ser półtłusty) z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata owoce leśne, kalarepka do chrupania                                                                                                                                                                                                                
  • Obiad: zupa jarzynowa z ryżem , natka pietruszki (marchew, por, seler, pietruszka korzeń)
  • Drugie danie: kotlet rybny, ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony, kompot owocowy, gruszka
  • Podwieczorek: serek Bakuś, banan

W /  w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie i reakcje nietolerancji tj. gluten, pszenica, żyto, jęczmień, owies, mleko i przetwory, jaja, ryby, seler, miód, orzechy.