Jadłospis
Jadłospis na tydzień 13.05 – 17.06.2022 r.
Poniedziałek 13.06.2022
- Śniadanie: kasza manna na mleku 2%, bułka szpinakowa z masłem i pomidorem, chleb pszenno-żytni z masłem, dżem ananasowy, herbata aronia bez cukru, jabłko
- Obiad: zupa rosół z makaronem nitki, natka pietruszki (marchew, por, seler, pietruszka korzeń)
- Drugie danie: potrawka z kurczaka i warzywami, ziemniaki z koperkiem, brokuła z wody, kompot gruszkowy, winogron zielony
- Podwieczorek: koktajl owocowy na kefirze naturalnym (gruszka, banan, truskawka), chrupki kukurydziane
Wtorek14.06.2022
- Śniadanie: kakao na mleku 2%, chleb razowy, chleb pszenno-żytni z masłem, jajkiem na twardo na liściu sałaty z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata owocowa bez cukru
- Obiad: zupa ogórkowa z makaronem muszelki (marchew, por, seler, pietruszka korzeń )
- Drugie danie: polędwiczki wieprzowe pieczone na parze, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, papryki czerwonej i jabłka, kompot jabłkowy, banan
- Podwieczorek: jogurt naturalny, borówka amerykańska, gryzka z masłem
Środa 15.06.2022
- Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku 2%, bułka kajzerka, chleb graham z masłem, szynka wiejska, pomidor, herbata malinowa bez cukru
- Obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami i jajkiem (marchew, por, seler, pietruszka korzeń,)
- Drugie danie: naleśniki z serem białym- półtłusty, polane musem truskawkowym, woda z cytryną i pomarańczą
- Podwieczorek: mus jabłkowy, ciasteczka owsiane z żurawiną
Czwartek 16.06.2022
- Śniadanie : Boże Ciało
- Obiad: zupa
- Drugie danie:
- Podwieczorek:
Piątek 17.06.2022
- Śniadanie : płatki jaglane na mleku 2%, chleb pszenno-żytni, chleb lwowski z masłem , twarożek (ser półtłusty) z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata owoce leśne, kalarepka do chrupania
- Obiad: zupa jarzynowa z ryżem , natka pietruszki (marchew, por, seler, pietruszka korzeń)
- Drugie danie: kotlet rybny, ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony, kompot owocowy, gruszka
- Podwieczorek: serek Bakuś, banan
W / w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie i reakcje nietolerancji tj. gluten, pszenica, żyto, jęczmień, owies, mleko i przetwory, jaja, ryby, seler, miód, orzechy.